søndag den 9. december 2012

Macarons

Der er langt imellem, men nogle gange lykkes det mig, at få taget billeder og skrive et indlæg!

Min søn, Alexander på 3 1/2 år har iden bagedysten snakket om macarons, nok mest pga farverne. Så nu har jeg været igang og Nissen kom med en bog, så vi rigtig kan få bagt en masse af dem.

Første forsøg blev kanel macarons med chokoladeganache.

6 stk eller 12 mini

43 g mandelmel
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
1/2 tsk kanel
Blend mandler eller mandelmel sammen med flormelis. Tilsæt kanel.
Pisk æggehviden med sukker. Først et minut på lavest niveau og derefter et par min. på højeste. Hviden skal danne bløde toppe. Vend mandelmel i og skrab dejen op mod kanterne for at blande det til den rigtige konsistens. Ca 35 gange. Kom i sprøjtepose og sprøjt ud på bagepladen med god afstand, da massen flyder ud. Ca. 5 cm i diameter.
Bages ved ca. 150-160 grader i 12 min. Hvis de begynder at sprække, bages der ved for høj varme
Lad dem afkøle inden de skrabes af med en kniv.

Chokoladeganache (laves dagen før)
100 g chokolade
1 dl piskefløde

Koges sammen i en gryde til chokolade smelter. Stil det. Køleskabet til dagen efter. Det piskes stivt inden det smøres på makronerne.