søndag den 24. juli 2011

Fødselsdagkage

Så blev det tid til at fejre min søns 2 års fødselsdag. Den blev fejret med boller hos dagplejen og til aften blev der serveret sushi, forårsruller og kage selvfølgelig.

Kagen bestod af to lyse bunde og en med kakao/chokolade. Jeg havde lagt dem sammen med rabarber mousse og skildpaddecreme. Det var rigtig godt sammen (havde jeg ikke prøvet før), dog var moussen lidt for tynd.

Egentlig skulle det have været en kage med værktøj, da han elsker hans værktøj. Det var bare ikke lige det moren havde lyst til at lave. Så det blev en hammer, Cirkeline og en rød scooter.Cirkeline
Scooter
I sidste øjeblik blev det også til Barbaorange og Barbagul forvandlet til en pakke (inspireret af Kagekram).
Kagen (set lidt oppe fra)Her kommer opskrifterne til kagen

Lyse bunde (giver 3 bunde ca. 24 cm):
6 æg
300 g sukker
150 g mel
75 g maizenamel
2 tsk bagepulver
evt. 1 tsk vaniljesukker

Æg og sukker piskes i 10 min. Herefter tilsættes resten af ingredienserne og piskes sammen. Dejen hældes på bagepapiret - enten en kage, som deles eller bages som tre bunde. Skal bages ved 225 grader i ca. 10 min.

Mørke bunde
Der har jeg taget en 1 opskrift. Skiftet 50 g mel ud med kakao samt tilsat 50 g hakket chokolade. Ellers følges opskriften ovenfor.

Skildpaddecreme
6-8 kæmpe skildpadder
½ L piskefløde

Fløden kommes i en gryde og varmes op. Skildpadderne kommes i og røres ud i fløden uden at det koger. Lad cremen stå tildækket i køleskabet til næste dag. Cremen piskes let og cremet, derefter er den klar til at komme i kagen.

Rabarbermousse
500 g rabarber
ca. 200 g sukker
1 stang vanilje
3 blade husblas
2 dl græsk yoghurt
ca. ½ L piskefløde

Kog rabarber, sukker og vanilje i en gryde i ca. 15 min. Derefter blendes grøden. Læg husblas i  koldt vand. Efter 10 min vrides de og røres i grøden. Lad grøden blive kold (evt. til dagen efter). Piske fløden og rør den sammen med yoghurt og tilsidst med rabarbergrøden. Smag til med sukker.Kagens indhold


Ingen kommentarer:

Send en kommentar