mandag den 27. juni 2011

Filodejs dessert

Ferie i Tyrkiet betyder, at vi skal prøve en masse forskelligt og denne gang blev det til en dessert lavet af tyrkisk filodej, æbler, rosinet, hasselnødder, kanel, sukker og smør.

Filodejs dessert
2 ark tyrkisk filodej
50 g smør
4 spsk sukker
1 spsk kanel
1 æbel
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld hasselnødder
olie/smør til smøring
flydende honning

Alt på nær filodej blandes sammen til en blød masse. Tag en form med lidt høj kant og smør den med lidt olie eller smør. Klip dejen i tre strimler og den ene lægges i bunden af formen. Oven på kommes fyldet og hvis der er dej ud over kanten af formen, foldes det ind over fyldet. Pensel med lidt olie/smør og fortsæt med resten af dejen på samme måde. Øverst kommes lidt flydende honning og kagen bages i ovnen ca. 20 min - til kagen er gylden.

Der kan serveres græsk yoghurt til.

lørdag den 25. juni 2011

Oreo Cupcakes

Her er opskriften på Oreo cupcakes, som jeg brugte til mini cupcakes til min venindes fødselsdag. Denne opskrift er til alm. muffinsforme.

Oreo cupcakes

150 g smør
200 g brun farin
200 g sukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
300 g mel
2 tsk. bagepulver
3 dl. mælk
1 pk. Oreos hakket i stykker

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk smør, brun farin og sukker sammen. Derefter piskes æggene i – et af gangen.
Bland bagepulver, vaniljesukker og mel sammen. Bland lidt af melblandning i smørblandingen og tilføj derefter lidt af mælken – forsæt sådan til alle ingredienserne er blandet sammen.
Vend de hakkede Oreos i dejen og hæld dejen i papirformene.
Bag alm. cupcakes i ca. 20 minutter og mini cupcakes i ca. 12 min.

fredag den 24. juni 2011

Koldt hævede boller

Så er det ferietid og det er lig med, at der skulle gives brød på arbejde. Denne opskrift er inspireret af Amo's bagebøger. Opskriften har jeg brugt mange gange, men der kommer forskellige ting i hver gang. Denne gang havde jeg noget ølandshvedemel og noget fuldkornsdurummel, som jeg gerne ville prøve.
De blev rigtig gode og kan helt sikkert anbefales. Jeg glemte desværre et billede, men det kommer næste gang, jeg skal bage dem.


Koldt hævede boller
ca. 12 stk.

25 g gær
4½ dl vand
2 spsk olie
1 spsk salt
1 håndfuld solsikkekerne
1 håndfuld hasselnødder
200 g hvedemel
350 g durummel

Gæret opløses  i det kolde vand. Olie og salt tilsættes. Herefter kommes solsikkekerner og nødder i blandningen. Tilsidst røres melet i til dejen er klistret. Så skal dejen hæve i køleskabet min. 1 døgn og kan stå op til 3 døgn.

Når bollerne skal bages, formes de med våde hænder og sættes på pladen og så er de klar til at komme i ovnen.De skal være godt gyldne, så de ikke er for våde indeni.
Bollerne bagees ved 225 grader i 20-25 min.

God fornøjelse og god ferie :)

søndag den 19. juni 2011

Cheesecupcakes

Denne opskrift på cheesecupcakes består af kagebund tilsat Bastogne kiks, som er toppet med en cheesecakeblanding smagt til med vanilje.

Bastogne bunde
150 g smør
200 g brun farin
200 g sukker
3 æg
2 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver
300 g mel
3 dl mælk
1 pakke Bastogne kiks

Forvarm ovnen til 200 grader.


Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker. Pisk æggene i – et af gangen
Bland bagepulver, vaniljesukker, kanel og mel sammen.
Bland lidt af mælken i smørblandingen og tilføj derefter lidt af melblandingen – forsæt sådan til alle ingredienserne er sammenblandet. Vend de hakkede Bastogne kiks i dejen og hæld dejen i papirformene - de skal være 1/3 fulde. Bag dem i 10 min.

Imens bundene bager blandes

Cheesecakeblandingen
200 g Philadelphia
150 g sukker
¼ tsk. salt
Kornene fra 1 vaniljestang
3 store æg
1 dl. Fløde

Pisk philadelphia i 20 sekunder og pisk sukker, salt og vanilje i blandingen. Tilføj et æg af gangen og pisk efter hvert æg. Til sidst piskes fløden i blandingen. Fyld forsigtigt cheesecakeblandingen ovenpå bundene op til kanten af papirsformen.
Bag i ca. 20-25 minutter. Cheesecaken er fast som en budding når den er færdig. Tjek cheesecaken ofte i slutningen af bagetiden og bag den evt. mere hvis den er for flydende.
Lad kagerne køle i minimum 4 timer inden de pyntes med fx jordbær eller andre friske bær.

lørdag den 18. juni 2011

Bryllupskage den 11. juni

Den 11. juni skulle jeg lave en bryllupskage til min kollegas datter. Det var min tredje bryllupskage, men den første jeg skulle pynte med fondant.

Brudeparret valget en kage bestående af lyse lagkagebunde fyldt med limemousse og jordbær-flødeost creme. Kagen blev smurt op med chokoladeganach og pyntet med hvid fondant samt lilla og råhvide blomster.

Mini cupcake

Jeg er ved at lave nogle mini cupcakes til en venindes fødselsdag.
Det er blevet til tre forskellige slags: chokolade cupcakes med vanille frosting, Oreo cupcakes med Oreo frosting og Bastogne cupcakes med jordbær ostefrosting. Derudover har jeg været ved at lave lidt pynt i fondant - små stjerner og konfetti.
De bragte stor glæde hos værtinden og gæsterne, så det var dejligt.



                                  



Velkommen til 1001kager

Min interesse for bagning og pyntning af kager er steget væsentlig på det sidste. Derfor synes jeg nu, det er på tide at få lavet et blog, om det jeg får lavet.
Håber I finder min side interessant og inspirerende.