søndag den 19. juni 2011

Cheesecupcakes

Denne opskrift på cheesecupcakes består af kagebund tilsat Bastogne kiks, som er toppet med en cheesecakeblanding smagt til med vanilje.

Bastogne bunde
150 g smør
200 g brun farin
200 g sukker
3 æg
2 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver
300 g mel
3 dl mælk
1 pakke Bastogne kiks

Forvarm ovnen til 200 grader.


Pisk smør, brun farin og sukker sammen med en elpisker. Pisk æggene i – et af gangen
Bland bagepulver, vaniljesukker, kanel og mel sammen.
Bland lidt af mælken i smørblandingen og tilføj derefter lidt af melblandingen – forsæt sådan til alle ingredienserne er sammenblandet. Vend de hakkede Bastogne kiks i dejen og hæld dejen i papirformene - de skal være 1/3 fulde. Bag dem i 10 min.

Imens bundene bager blandes

Cheesecakeblandingen
200 g Philadelphia
150 g sukker
¼ tsk. salt
Kornene fra 1 vaniljestang
3 store æg
1 dl. Fløde

Pisk philadelphia i 20 sekunder og pisk sukker, salt og vanilje i blandingen. Tilføj et æg af gangen og pisk efter hvert æg. Til sidst piskes fløden i blandingen. Fyld forsigtigt cheesecakeblandingen ovenpå bundene op til kanten af papirsformen.
Bag i ca. 20-25 minutter. Cheesecaken er fast som en budding når den er færdig. Tjek cheesecaken ofte i slutningen af bagetiden og bag den evt. mere hvis den er for flydende.
Lad kagerne køle i minimum 4 timer inden de pyntes med fx jordbær eller andre friske bær.

2 kommentarer:

  1. Har lige bagt disse cheesecakecupcakes, og det gik da bare fuldstændigt galt for mig. Bundene blev gode nok, synes bare der blev mange. Hvor mange er opskriften på? Men cheesecakefyldet gik da helt i kage, og det virkede slet ikke til, at der var nok af det. Skal fløden evt piskes til skum først eller hvad har jeg mon gjort forkert? Det var i hvert fald helt tyndtflydende og blev ikke ligefrem liggende ovenpå kagerne.

    SvarSlet
  2. Ni er det godt nok længe siden jeg har bagt dem, men har du brugt flødeost light?
    Beklager du havde en dårlig oplevelse med at bage dem. Jeg vil lige fået set nærmere på Opskrien.

    SvarSlet